Tekercses VINYL, (PVC)

A tekercses vinyl, vagy hétköznapi nevén PVC (poli-vinil-klorid) padlóburkolat az egyik legelterjedtebb és legismertebb burkolattípus már hosszú évek óta. Vízálló, rugalmas, jó hang és hőszigetelő, egyszerű telepíteni és karbantartását tekintve pedig gyerekjáték a tisztítása, ugyanis vízálló mivoltából adódóan bátran felmosható és porszívózható! Az erős tisztítószereknek is jól ellenáll! Nagy felületet tudunk viszonylag egyszerűen leburkolni, akár házilag, mi magunk is meg tudjuk csinálni, nem szükséges szakembert hívni.

PVC padlóink tekercses kivitelben elérhetőek, jellemzően 200cm, 300cm és 400cm szélességben. Jellemző tekercs hosszúság:   25-30 méter (tekercs szélességtől függően: 50-75-100-120m2/tekercs)

Lakossági termékeinket méretre vágva, egyedi igényeknek megfelően vágatként értékesítjük, nem csak egész tekercsben kaphatóak!

Larakása történhet egész felületen, vagy csak a széleken, illesztéseknél ragasztva.

Kialakítását tekintve a tekercses vinyl, PVC burkolatok hordozó, vagyis alsó rétege egy habosított rugalmas anyag, általában üvegvlies erősítéssel. 

A második réteg, ami a hordozó rétegre kerül a gyártási folyamattal, az egy dekorréteg, ami lehet kő-, csempe-, fa-, vagy bármilyen egyéb mintázat, ami napjainkban divatos és közkedvelt. A gyártási technológia fejlődésének köszönhetően a mintákat nézve, azok megszólalásig hasonlítanak az eredeti fára, vagy a csempére, így alig észrevehető a különbség a valódi fa padló és a pvc, vagy a csempe és a pvc padló között.

A tekercses vinylek legfelső rétege, amin közlekedünk, az egy védő-, koptató réteg. Ez a réteg fogja megóvni az alső rétegeket a külső hatásoktól és ez fogja a termék élettartamát és strapabírását meghatározni. Minél vastagabb a koptatóréteg, annál tartósabb és erősebb lesz az anyag!

Általánosságban elmondható, hogy a tekercses vinyl padlók jó hőszigetelők és a kopogó hangokat is jól elnyelik, így a lépések zaja is kevésbé hallható, mint más burkolattípusok esetében, vízálló, valamint jóval melegebb padlóburkolat, mint pl. egy csempe. 

Meglévő burkolatra is rakható, ha az megfelelőnek bizonyul (pl. csempére). Ugyanakkor rugalmas kialakítását tekintve ezt célszerű szem előtt tartani, mert hosszú távon az alatta lévő burkolat mintája, esetleg struktúrája (felületi kialakítása), vagy a fugahézagok átüthetnek a pvc-n és láthatóvá válhatnak. Javasolt a régi burkolat eltávolítása és homogén, egybefüggő, sík felületre fektetni, vagy lerakás előtt aljatkiegenlítőt használni, ha ez lehetséges!

Felhasználási területüket nézve a tekercses vinyl, PVC termékek otthon bárhova kerülhetnek. Rakhatunk PVC-t folyosóra, előtérbe, konyhába, étkezőbe, nappaliba, hálószobába, dolgozószobába, fürdőbe, WC-be, de akár a garázsba, vagy a nyárikonyhába, esetleg fedett teraszra is kerülhet, csak a megfelelő típust kell választani és a megfelelő módon kell telepíteni!

Irodai-, ipari-, közületi-, korházi-, iskolai-, tornatermi-, show-, sportpadlóval, nagy igénybevételnek kitett anyagokkal kapcsolatban egyedi kritériumoknak kell megfelelni, így ilyen termékekről kérjen ajánlatot, vagy érdeklődjön!

E-mail címünk:   info@webszonyeg.hu

Telefonos elérhetőségünk:   +36 30 416 97 96

 

Tovább