Alátétek

A padlóalátétek elsődleges feladata a burkolat élettartamának megnövelése. Ehhez a padlóalátétnek megfelelő sűrűséggel, teherbírással, aljzakiegyenlítő hatással és nem utolsó sorban párazáró képességgel kell rendelkeznie. A hagyományos, olcsó alátétek idővel elveszítik formájukat és tulajdonságaikat, így a fellépő erőhatások a padlólapok illesztéseinél fognak jelentkezni, ami visszafordíthatalan károkat okoz a padlóban. Ajánlott jó minőségű, igényeknek megfelelő, időtálló alátétet választani!

Laminált padló és vinyl-, LVT-, SPC padlók alá célszerű és ajánlott a fűtési rendszernek megfelelő alátétet tenni, ezzel a rendszergaranciát megtartva és a burkolati anyagunk álettartamát növelve. Az alátétek lehetnek tekercses, vagy táblás kiszerelésű anyagok.

Készülnek padlófűtéshez, hagyományos fűtéshez, hangszigetelő, hőszigetelő, lépészaj csökkentő és gyorsan lerakható típusok. Anyaguk lehet kaucsuk, nagy sűrűségű polietilén, extrudált polisztirol, parafa, vagy poliuretán hab. Ez termékenként változó. 

Vastagságukat tekintve a padlófütésre való 2mm, a hang és hőszigetelő, aljzatkiegyenlítő hatású anyagok 3-5mm vastagságúak. LVT, vinyl, SPC alátétek 1.2-2mm vastagságúak.

Funkcionalitásukat és tartósságukat tekintve minden alátét más és más. Tanácsadással, információkkal kapcsolatban fordulj hozzánk bizalommal. Szakértelemmel és tapasztalattal állunk rendelkezésre!

E-mail:     info@webszonyeg.hu

Telefon, SMS:     +36 30 419 97 96

Tovább