Blog

Lakásfelújítási támogatás a Webszőnyeg.hu segítségével

Webszőnyeg.hu
Webszőnyeg.hu
2021.08.09 20:30
Lakásfelújítási támogatás a Webszőnyeg.hu segítségével
 • Általános információk
 • Ki veheti igénybe és milyen feltételekkel?
 • Az igényelhető összeg
 • Milyen munkálatokra?
 • Az igénylés menete és a folyósítás
 • A szükséges iratok
 • Otthonfelújítás a Webszőnyeg.hu -val

 

 

2021 január 1-től elérhető az állam lakásfelújítási támogatása, amely kedvező lehetőségeket kínál arra, hogy felújítsuk, vagy korszerűsítsük otthonunk.

A legmagasabb támogatási összeg 3 000 000 Ft, mely utólagos elszámolású és vissza nem térítendő.

Ma Magyarországon ez a támogatási forma az egyik legnépszerűbb és ezekhez a felújítási munkálatokhoz megtalálható webáruházunk kínálatában számos termék.

De nézzük sorba, hogy mi is az a lakásfelújítási támogatás, vagy más néven otthonfelújítási támogatás és, hogy milyen anyagokkal tudunk szolgálni a felújítási munkálatokhoz.

Általános információk

A gyermeket nevelő családok lakhatási körülményeinek javítása, a hazai lakásállomány megújulásának ösztönzése és az építőipari ágazat fehérítése érdekében a központi költségvetésből vissza nem térítendő lakáscélú állami támogatásként otthonfelújítási támogatás vehető igénybe.

A támogatás igénybevételének feltételeit a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló 518/2020. (XI. 25.) Korm. rendelet szabályozza.

 

Felújítási támogatásra a Webszőnyeg.hu -n az alábbi termékek számolhatóak el:

 

Ki veheti igénybe a támogatást és milyen feltételekkel?

Az otthonfelújítási támogatás igénybevételéhez néhány egyszerű feltételnek kell megfelelni. Ezek azért fontosak, mert az állam a támogatás összegét utólag téríti meg és a kritériumok vizsgálata is akkor zajlik, így a munkálatok elvégzését követően derül ki, hogy jogos az igénylésünk, vagy sem.

Néhány pontban összegyüjtöttük, hogy milyen feltételeknek kell eleget tennünk, ha szerenténk igénybe venni az otthonfelújítási támogatást.

 • Magyar állampolgárság és lakhely:   az igényléshez magyar állampolgárnak kell lenni és a lakhely is magyarországi kell, hogy legyen.
 • Már meglévő, vagy tervezett gyermek:   az állami támogatás akkor igényelhető, ha van legalább egy 25 év alatti gyermek a kérelmezővel egy lakcímre bejelentve. Az igénylés felvehető magzatra is, abban az esetben feltétel a 14 hetes várandósság. Abban az esetben, ha a gyermeked fogyatékkal él és a szülő otthongondozási díjra jogosult, akkor a gyermek életkorától függetlenül is igénybe vehető a támogatás.
 • Babaváró hitel, CSOK, élettársi kapcsolat:   babaváró hitel és CSOK esetén is igényelhető a lakásfelújítási támogatás. Élettársi kapcsolat esetén is igényelhető, nem feltétel a házasság és egyszülős családok is élhetnek a támogatással. Köztartozás esetén azonban nem igényelhető az otthonfelújítási támogatás!
 • Lakcímed a felújítandó ingatlanhoz tartozik:   a vissza nem térítendő támogatás akkor igényelhető, ha legalább 1 éve abban az ingatlanban laksz amelyikre a támogatást kívánod felvenni. Kivétel, ha várandós az anyuka, vagy a gyermek még nem töltötte be az első életévét. További kivétel, ha az adás-vételi szerződés még nincs egy éves arra az ingatlanra, amelyikre szeretnéd a támogatást.
 • Munkahely és TB (társadalombiztosítás):   legalább az egyik szülőnek minimum 1 éves, megszakítás nélküli, folyamatos (egy év alatt kevesebb mint 30 nap megszakítás) társadalombiztosítási jogviszony. Alkalmazottként, vállalkozóként, nappali tagozatos hallgatóként is igazolható a TB jogviszony. Külfüldi TB esetén is igényelhető a támogatás, ebben az esetben kritérium, hogy az igényléskor legalább az egyik fél magyarországi TB jogviszonnyal rendekezzen.
 • 2021 január 1. utáni munkálatokra érvényes a támogatás.

Fontos: a támogatás névre szól és nem lakcímre. Olyan ingatlan vásárlása esetén, amelyre az előző tulajdonos már felvette a támogatást, újból felvehető az otthonfelújítási támogatás. Nem kizáró ok, így te is igényelheted, mint új tulajdonos, ha a nevedben még nem vetted igénybe korábban más ingatlanra!

A lakásfelújítási támogatás igényelhető összege

Az összes menyújtott számla 50%-a, maximum 3.000.000-, Ft. A feljújítási munkálatok végezetével minden számlát (anyag és munkadíj) be kell adni és ez alapján kerül kiszámításra, majd térítésre a támogatás mértéke. Az elbírálási folyamat 30 nap. Pozitív elbírálás esetén a benyújtott kérelmező bankszámlaszámára 5 napon belül folyósítják az összeget. 

A benyújtott számlák esetében fontos, hogy az anyag és a munkadíj aránya 50-50% -ban számolható el. Ettől eltérő esetben a kisebb érték duplája kerül elszámolásra. 

Pl.:

anyag 2.000.000 Ft + munkadíj 500.000 Ft  ⇒  elszámolható 1.000.000 Ft (a kisebb érték, munkadíj duplája)

anyag 750.000 Ft + munkadíj 4.000.000 Ft  ⇒  elszámolható 1.500.000 Ft (a kisebb érték, anyag költség duplája)

anyag 4.500.000 Ft + munkadíj 1.500.000 Ft  ⇒  elszámolható 3.000.000 Ft (a kisebb érték, munkadíj duplája)

ANYAG KÖLTSÉG (Ft) MUNKADÍJ (Ft) ELSZÁMOLHATÓ (Ft)
2.000.000  500.000 1.000.000
750.000 4.000.000 1.500.000
3.000.000 3.000.000 3.000.000
4.500.000 1.500.000 3.000.000
2.000.000 5.000.000 3.000.000
0 6.000.000 0
6.000.000 0 0

Az alábbi letölthető excel táblázatban szereplő kalkulátor segítségével könnyen kiszámítható a felvehető támogatás mértéke: LETÖLTHETŐ KALKULÁTOR

Fontos: az összeg utólag igényelhető és szinte minden felújítási munkára (például a padlószőnyeg, vagy a laminált padló cseréjére is) felhasználható.

 

Milyen munkálatokra vehető igénybe a lakásfelújítási támogatás?

 • Víz-, gáz-, csatorna-, közmű-, hűtő-fűtő rendszer, kémény felújítása, korszerűsítése.
 • Megújuló energiaforrások kialakítása.
 • Az épület hő-, hang-, vízszigetelése, a ház alapjainak megerősítése.
 • Tető-, külső és belső nyílászáró-, redőny-, árnyékolók-, térburkolat-, kerítés cseréje, felújítása.
 • Beltéri felújítások, beépíthető bútorok-, burkolatok cseréje, festés, tapétázás. Ide tartozik a padlószőnyegek cseréje, padlószőnyegek lerakása, burkolás, laminált-, vízálló padlók lerakása, meglévő régi burkolatok cseréje, szükséges melegburkolati alátétek beépítése.
 • Belső tér bővítése, fejújítása, padlóburkolatok cseréje.
 • Lépcsők kiépítése, burkolása, akár futószőnyeggel, padlószőnyeggel, akár laminált padlóval, vízálló padlóval, SPC padlóval.
 • Fördőszobai felújítások, beépíthető bútorok cseréje, régi csempe cseréje új és modern vízálló padlóra, SPC padlóra.
 • Nagy belmagasság esetén geléria kiépítése a szükséges padlóburkolati anyagok felhasználásával, pl. laminált padló, padlószőnyeg és ezek kiegészítői.
 • Kisebb munkálatok esetén igényelhető, legyen szó akár egy szoba laminált padló cseréjéről.
 • De olyan apróságok is rendbehozhatók, mint a villanykapcsolók és -dugaljak kialakítása vagy cseréje.
 • Engedélyekkel kialakítható vagy bővíthető a terasz, vagy az erkély és műfüveink segítségével gyönyörű zöld színben pompázhat majd egész évben. 
 • Akár egy télikert is kialakítható, benne növényekkel és egy örökzöld műfű padlóval.
 • A 12/2001. (I. 31.) Korm. rendelet 9. § (10) bekezdése szerint az akadálymentesítés is a támogatás részét képezi, ha az igénylő, vagy annak gyermeke mozgáskorlátozott.
 • Kialakításra kerülhet egy kocsibeálló, vagy épülhet egy garázs is, melybe megfelelő választás a modern SPC vízálló padló.
 • Felújíthatjuk a melléképületet, tárolót, nyárikonyhát is, ahova szintén jó választás lehet az SPC padló. Ha fedett helyiségről beszélünk, akkor a laminált padló, vagy a padlószőnyeg is tökéletes választás lehet, ha nem éri nedvesség a helyiséget.

Fontos: felújítási munkának minősül a padlószőnyeg lerakása, vagy cseréje. A meglévő laminált padló cseréje, új padlóburkolat, laminált padló, SPC padló, vinyl-, LVT padló lerakása és az ehhez tartozó kiegészítők beépítése és lerakása. 

 

Az igénylés menete és a folyósítás

Minden 2021. január 1.-jén, vagy ezt követően megkezdett és befejezett felújítás esetén igényelhető, a kivitelezéssel kapcsolatos munka, illetve anyagköltséget tartalmazó számlák bemutatásával, valamint az elvégzett munkákkal kapcsolatos vállalási szerződéssel együtt.

Az igénylés történhet:

 • benyújtható az ügyfélkapu rendszerén keresztül,
 • postai levélben,
 • személyesen valamelyik kormányablakban.

Az elbírálást a Magyar Államkincstár végzi (benyújtást követően 30 napon belül). Leadását követően egyszeri hiánypótlásra van lehetőség. Pozitív elbírálás esetén a támogatási okirat kiállítását követően 5 napon belül folyósításra kerül az összeg. Ezt követően a helyi kormányablak közreműködésével az állam ellenőrizheti az elvégzett felújítást. 

Fontos: Jogtalan igénybevétel esetén visszatérítésre és kamat megfizetésére vagyunk kötelesek!

 

A felújítási támogatáshoz szükséges iratok

 • A megrendelő (támogatást igénylő) és a kivitelező között létrejött vállalkozási szerződés másolata.
 • Anyagköltség + munkadíj összes számlája, vagy az utalási bizonylata és egy számlaösszesítő.
 • Az igénylő szülő/szülők és a gyermek lakcímet és személyazonosságot igazoló hatósági igazolványának másolata (lakcím kártya + személyi igazolvány, vagy jogosítvány, vagy útlevél).
 • Az igénylő nyilatkozata a TB jogviszonyról.
 • Várandósság esetén a kezelőorvos által kiállított várandósgondozási könyv.
 • Örökbefogadott gyermeknél az örökbefogadás véglegességét igazoló dokumentum, melyet az illetékes gyámhatóság állít ki.
 • Ha 25. életévét betöltött, megváltozott munkaképességű gyermek az igénylés szereplője, úgy be kell nyújtani az ezt igazoló orvosszakértői véleményt is.

Fontos: Az igényléssel kapcsolatos dokumentumok egyszerűen letölthetőek a Magyar Államkincstár oldaláról.

 

Otthonfelújítási támogatás a Webszőnyeg.hu segítségével

Mint azt fent is írtuk, az otthonfelújítási támogatás felhasználható a padlóburkolatok cseréjére is. Ide tartozik a padlószőnyeg, laminált padló, vízálló padló, SPC padló, LVT padló és a vinyl padló. Továbbá ezek szükséges és elengedhetetlen kiegészítői, mint a lamináltpadló alátétek, a szegőlecek, padlószőnyeg ragasztók, stb.

A padlóburkolatod cseréjéhez és modernizálásához szükséges termékeket (padlószőnyeg, laminált padló, vízálló padló, SPC padló, LVT vinyl padló) megtalálod a kínálatunkban.

A lépcső burkolásához szükséges futószőnyeget, padlószőnyeget, laminált padlót, vízálló padlót is eléred webáruházunkban.

Továbbá minden szükséges kiegészítőt megtalálsz, amire szükséged lehet a padlószőnyeg, vagy a laminált padló lerakásánál! Ha nem találod az áruházban amire szükséged van, keress minket és segítünk szívesen! 

Tel.: + 36 30 416 97 96     |     E-mail: info@webszonyeg.hu

Országos házhozszállítás 1-2 napon belül !